Du kan ved Højlund Mølle vælge imellem flere forskellige typer strøelse til stalden. Strøelse til hest er meget en individuel mening, der er forskellige præferencer til hvad ejer og hest bedst trives med. Men vi vil her prøver at give en klaring i de mange forskellige produkter, vi tilbyder af strøelse til stalden.

Spåner ved Højlund kommer som lyse, grove spåner. Spånerne er fremstillet af bløde nåletræsspåner af god kvalitet. De er fri for lak, lim og støv. Det betyder færre forekomster af overfølsomhed hos heste og mennesker. Spånerne er nedtørrede til 8-15 % fugt, hvilket giver en tør og lun hesteboks med færre bakterier end ved f.eks. halm, da spånerne suger væsentligt bedre end halm.

Træpillestrø er en af de mest populære typer strøelse, da det er nemt at muge i. Vores træpille smuld fremstår når vi renser vores træpiller. Herfra bliver smulden sigtet fra og vi derefter sækker det på poser. Træpillesmulden kan bruges som strøelse til heste, høns og andre dyr. Kan med fordel vandes for at undgå støv.

Hamp er meget sparsomt i forbrug samtidig giver det et godt staldklima, idet ammoniaklugten bindes. Der dannes en fjedrende og isolerende madras, som er meget skånsomt mod hovene. Vi sælger her ved Højlund 2 forskellige hampstrøelser, den ene er tilsat eucalyptus og den anden er neutral.

Boxstraw er hvedestrøelse der et meget effektivt virkende strøelse, som er lavet af kvalitetshalm der er snittet og renset for støv og urenheder. Du kan vælge om hvedestrøelsen skal være tilsat duft eller være neutral.

Halmpiller består af halm der er presset i 16mm piller og har en utrolig høj sugeevne. Halmpiller binder ammoniak og reducerer møddingens størrelse i forhold til halmstrå.

Tørv binder ammoniaklugten, hvilket giver et betydeligt bedre staldklima uden støv og lugtgener. Hesten står tørt og godt på en fast og fjedrende madras.Tørv har god gødningsværdi og kan med fordel anvendes på mark eller have som jordforbedring

Et godt stald miljø

Et staldmiljø der er uden for meget støv og ammoniak i luften giver dyrerne et meget bedre indeklima i stalden. Derfor er det vigtigt at du tager stilling til hvilken strøelse du vælger til din boks eller løsdrift.

Nogen kriterier du kan tænker over er; Hvad er nemt at vedligeholde til dagligt,  hvilken strøelse har den bedste sugeevne og hvilken bund er mest behagelig for DIN hest.

Der er rigtig mange muligheder at vælge imellem, men hvis du er i tvivl vil vi gerne høre fra dig – så vejleder vores faglige personale dig gerne, så du kan komme på rette vej til en løsning der passer aller bedst til dig og din hest. Du kan finde vores kontakt oplysninger her.