Kender du problematikken med myrer i vindueskarmen, hvepse i garagen eller mus i skabet? Dette er nogen af de mange små udfordringer, vi kan have når dyrene trænger ind i vores hjem og gerne vil bo. Dyrene kan komme ind mange steder i dit hus, og du er sikkert godt træt af at høre på det kriblen og krablen. Du kan med forskellige typer skadedyrsbekæmpelse komme dine problemer til livs.

Første tip vi vil give dig med på vejen er at forebygge i mod dyrene du vil holde ude. En sund og velholdt bolig vil altid gøre det langt sværere, for skadedyr at blive boende. Tjek derfor om der er tegn på angreb fra skadedyr, når du alligevel skal vedligeholde mure, sokler, udhæng og træværk.

Skadedyrsbekæmpelse

Her vil vi give dig nogen gode råd til hvordan du selv kan komme af med myrer, hvepse, mår og mus.

Myrer | Helt overordnet elsker myrer at have tag over hovedet samt varme og tørre forhold. Du kan derfor sørge for at stopp deres adgang til dit hus (for eksempel et hul i fundamentet). Hvis du vander deres bo jævnligt, så det hele tiden er fugtigt, vil det typisk også få dem til at flytte. Eller sprøjte med staldchok ned i boet vil fjerne myrerne effektivt.

Hvepse | Vrede hvepse skal man ikke spøge med. Af samme årsag foretrækker mange at tilkalde en professionel når et hvepsebo skal fjernes. Men ønsker du selv at gøre det, kommer vi med 3 tips her:

  • Om aftenen er alle hvepsene hjemme i hvepseboet.
  • Brug en insektspray der lammer dem.
  • Herefter kan du fjerne hvepseboet, men vær forsigtig.

Husmår | Laver måren ravage på dit loft? Du kan gøre det ubekvemt for måren at være i dit hus ved at tænde radioen og lyset på loftet. Det gør at den ikke finder det rart at leve der. En ultralydsskræmmer kan også afhjælpe problemet, den udsender en tone som vi mennesker ikke bliver irriteret af, men måren gør. Du kan også prøve at fange måren i en fælde, du finder vores trådfælde til mår her. Når du har fanget din husmår, kan du enten køre den langt væk og sætte den fri eller få den aflivet hos en dyrlæge.