Dyrkning af kartofler med læggekartofler

Læggekartofler

Dyrk dine egne friske og sunde danske kartofler med læggekartofler. Det tager lidt tid og arbejde, men det er det værdStart med at vælge en hvilken læggekartoffel der passer til dit behov, du finder en beskrivelse af de enkelte sort her på siden. Afhængig af vejret dyrkes kartofler på mellem 60-100 dage, kartoflerne er modne til høst, når planten har blomstret. Det er lækkert med hjemmedyrkede kartofler fra din egen have!

 • Asparges læggekartofler

  Asparges læggekartofler pr. kg

  15,00 kr. -50%
 • Danique læggekartofler

  Danique læggekartofler pr. kg

  10,00 kr. -50%
 • Folva læggekartofler pr. kg

  15,00 kr. -50%
 • Hamlet læggekartofler

  Hamlet læggekartofler pr. kg

  15,00 kr. -50%
 • Sava læggekartofler

  Sava læggekartofler pr. kg

  10,00 kr. -50%

Dyrkning af kartofler

Når du vil dyrke kartofler i din have, er det vigtigt at få en god start. Den gode start får du ved at forspirer læggekartoflerne, ved at forspire dine kartofler sikrer du at de får en god vækst, da de er klar til at gro så snart du sætter dem i jorden.

Forspiring af kartofler i et mørkt og køligt rum

Her laver man det man kalder for en mørke forspiring. Metode har været anvendt i mange år og er ganske effektiv. Kartoflerne skal spredes ud i et lag, så du skal bruge en papkasse, trækasse, æggebakker eller lignede. Kartoflerne skal stå i 34 uger i det mørke og kølige rum, mange ældre mennesker har dem stående under sengen i soveværelset. Den optimale temperatur er ca. 810 grader. Sættekartoflerne vil udvikle fine spirer, som er begyndelsen på de nye stængler til den fremtidige kartoffelplante. Pas på spirerne ikke blive for lange lange, da de nemt vil knække af ved lægning. 12 centimeter kartoffelspirer en rigtig god længde og kartoflen er klar til at komme i jorden.

HUSK: Det er vigtigt, at du passer på kartoflerne og ikke knækker spirerne, når du lægger kartoflerne i jorden.

Sociale medier

Find os på de Sociale medier

Trustpilot

Se vores anmeldelser på Trustpilot